úterý 17. srpna 2010

Turecký strýček Pepin

akorát ten náš se jmenuje Ali.

Je to Aysunin ex-přítel, stávající ohřívací láhev do postele (jako by to tady bylo potřeba) a od minulýho středečního rána tu s námi bydlí.

Jak se taková věc stane? To takhle přijdete odpoledne vyřízený ze školy a na gauči sedí kromě Aysun plešatej týpek, kterýmu je bajvoko pětatřicet plus, pijí čaj a koukají na televizi. Aysun vám sdělí, že to je TEN Ali (se kterým tři roky chodili - resp. měli (ne)fungující vztah na dálku, ona v Německu, on v Turecku a vídali se o prázdninách), a že jí v pět ráno volal, že je na cestě odkudsi domů do Kayseri, a jestli by u ní mohl přespat, než mu pojede večer bus.

Aysun měla jet na prodloužený víkend do Istanbulu, vyrazit měla ve čtvrtek večer. V tu dobu tu Ali pořád ještě byl (původní tvrzení, že "nééé, já s ním SAMOZŘEJMĚ nic nemám!" se změnilo v "Hm, no jo") a Aysun změnila plány. Místo do Istanbulu spolu odjeli půjčeným autem do neděle do Yalovy (což je, pro můj zeměpisný kroužek, městečko hodinu lodí od Istanbulu na pobřeží jižně od právoplatnýho hlavního města).

V neděli se vrátili večer a od tý doby každý den, kdykoliv se Aysun zeptám, kdy Ali pojede domů, odpoví, že "dneska".

Ali je osmadvacetiletý nezaměstnaný automechanik, který tu celý dny vysedává před telkou a nudí se... a chce si povídat, což je vzhledem k tomu, že neumí ani žbleptnout jinak než turecky, docela problém, protože moje turecký vyjadřovací schopnosti jsou, řekněme, pofidérní. Takže na mě věčně pokřikuje "Jitka! Jitka!" a k tomu zamumlá cosi turecky, co mi musí třikrát zopakovat, než pochopím, která bije, a pak následuje pětiminutová pauza, kdy se ze sebe snažím vymáčknout odpověď (což ho samozřejmě nebaví, tak do mě začne hustit něco dalšího). Přiznám se, že po šesti hodiných ve škole jsem ho dneska poslala do háje...

Abyste si Aliho s Aysun dokázali představit v barvách, přikládám fotku...
PS: Ali měl odjet dneska večer... Aysun prohlásila, že jestli neodjede, zabije ho (to samé jsem dneska říkala bosenskému spolužákovi nad kafem - že mu možná budu večer volat, aby mi pomohl zbavit se těla, smál se, asi si myslel, že si dělám srandu, leč...). Nicméně místo páchání jednoho z Hříchů pro pátera Knoxe se společně vypravili někam do hospody, takže počítám s tím, že Ali odjede "zítra"... Takže, Tomi, máš velkou šanci, že se s Alim poznáš osobně - máš radost? :-)

2 komentáře:

  1. fujtajxl to je hnusnej Turek 50+
    Těch 28 bych mu neuvěřil ani po mučení.

    OdpovědětVymazat
  2. A proč si hrabe mezi nohy? To je nějaká místní tradice?? Jestli jo, tak už bys měl, Tome, začít pomalu trénovat, ať zapadneš do kolektývu:D

    OdpovědětVymazat