čtvrtek 5. dubna 2012

Hádanka

Co mají tyhle obrázky společného a co mají společného s námi?



Ano ano, už i my je máme. Náušnice. Madlence je v pondělí nastřelila na pěti a půl měsíční kontrole paní doktorka. Zjistila jsme mimo jiné, že naše drobná holčička zvládla za měsíc a půl přibrat tři čtvrtě kila a váží tím pádem už 7210 g (pak se nemá pronýst), podle jejich měřáku se vytáhla jen zlehka na 64 cm (ale oblečení velikost 68 už jí není ani náhodou) a jak mi názorně předvedla, dočůrá hodně daleko... Ale zpátky k tématu. Už kreslení teček se neobešlo bez poměrně hlasitých protestů, samotnou akci jsem pak zbaběle poslouchala z vedlejší místnosti. Majku držel tatínek a mně se z jejího křiku dělalo mdlo a ze zvuku nastřelovací pistole na zvracení. Ehm. Jo, vím, že jsem to nemusela dělat. Že to byla moje volba. Že bez dírek v uších může klidně žít. Že si je mohla nechat nastřelit až by byla větší a měla z toho rozum. No jo no.
Utěšuje mě, že chvilku poté, co mi ji plačící otec předal (otec neplakal, aby nedošlo k mýlce), se uklidnila, v čekárně se napila a všechno bylo zase v pohodě (takže to zatím na žádný trauma nevypadá, uf).
Takže máme náušničky a Majkilka je oficiálně na první pokuk holčička. Tak proč jí ten pán v Albertu (který si nutně chtěl ve frontě povídat), i přes ty náušnice a bílou háčkovanou čepičku s kytičkou, říkal "chlapečku?!"

(mimochodem, zasloužilí rodičové, co děláte s cizími lidmi, kteří se podobně jako albertový pán chtějí děsně kamarádit a na vašeho nebohého potomka chmatají? Ježí se mi z toho chlupy na zádech, ale nějak nemám sílu je okřiknout... nebyla by po ruce nějaká slušná leč jasná formulka, která by jim v dalším ošahávání zabránila?)

2 komentáře:

  1. Já jim chytnu ruku dřív než dojde k dítěti a řeknu "Prosím, nesahejte na něj, děkuji." :) Nic slušnějšího a jasnějšího si nedokážu představit, ale důležitý je ten přímý fyzický kontakt, jenom slova by je neodradila :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju! :-) Evidentně mi bude muset Ježíšek nadělit nějaký kurz asertivity, představa, že na ty starý pány a paní sahám... brrr. Jenže když oni chmataj na Majku, je to brrr na druhou, ach jo. Třeba by zabrala cedulka na beco "nesahat, nebezpečné zvíře"? Hmm... možná to bude chtít diverzní výpravu do ZOO :-D

    OdpovědětVymazat