Jehněčí kolena & Guiness
Pro 6 osob:
Cibule nakrájejte nadrobno a dejte do velkého kastrolu, zakapejte olivovým olejem a přidejte velkou špetku soli a pepře. S promícháváním smažte na středním plameni, dokud cibule nezačne karamelizovat. Přidejte rozinky, marmeládu, kečup, vorchester a stout. Pořádně promíchejte a nechte lehce probublávat.
Kolínka dejte do velké pánve, zakápněte olejem a na středním plameni opečte. Postupně je obracejte a jakmile začnou mít hezkou barvu, přidejte na pánev rozmarýn (dávejte pozor, aby se lístky nespálily). Kolínka přesuňte do kastrolu s cibulí a vlijte do něj i výpek z pánve s rozmarýnem. Přidejte vývar, přikryjte poklicí, stáhněte plamen a nechte zvolna dusit tři hodiny (nebo dokud nezačne maso odpadávat od kosti). Po zhruba hodině a půl kolínka obraťte, aby se vařila stejnoměrně.
Podávejte s bramborovou kaší.
Pro 6 osob:
- 3 červené cibule
- olivový olej
- mořská sůl a mletý pepř
- 2 hrsti rozinek
- 3 vrchovaté lžíce pomerančové marmelády s velkými kousky
- 1 vrchovatá lžíce kečupu
- 2 lžíce vorchesteru
- 200 ml Guinessu nebo jiného stoutu
- 6 jehněčích kolen
- 8 snítek čerstvého rozmarýnu
- 1 litr kuřecího vývaru v biokvalitě
Cibule nakrájejte nadrobno a dejte do velkého kastrolu, zakapejte olivovým olejem a přidejte velkou špetku soli a pepře. S promícháváním smažte na středním plameni, dokud cibule nezačne karamelizovat. Přidejte rozinky, marmeládu, kečup, vorchester a stout. Pořádně promíchejte a nechte lehce probublávat.
Kolínka dejte do velké pánve, zakápněte olejem a na středním plameni opečte. Postupně je obracejte a jakmile začnou mít hezkou barvu, přidejte na pánev rozmarýn (dávejte pozor, aby se lístky nespálily). Kolínka přesuňte do kastrolu s cibulí a vlijte do něj i výpek z pánve s rozmarýnem. Přidejte vývar, přikryjte poklicí, stáhněte plamen a nechte zvolna dusit tři hodiny (nebo dokud nezačne maso odpadávat od kosti). Po zhruba hodině a půl kolínka obraťte, aby se vařila stejnoměrně.
Podávejte s bramborovou kaší.
Žádné komentáře:
Okomentovat