úterý 19. února 2013

Chuťové orgie podle Jamieho Olivera

Jehněčí kolena & Guiness

Pro 6 osob:

  • 3 červené cibule
  • olivový olej
  • mořská sůl a mletý pepř
  • 2 hrsti rozinek
  • 3 vrchovaté lžíce pomerančové marmelády s velkými kousky
  • 1 vrchovatá lžíce kečupu
  • 2 lžíce vorchesteru
  • 200 ml Guinessu nebo jiného stoutu
  • 6 jehněčích kolen
  • 8 snítek čerstvého rozmarýnu
  • 1 litr kuřecího vývaru v biokvalitě


Cibule nakrájejte nadrobno a dejte do velkého kastrolu, zakapejte olivovým olejem a přidejte velkou špetku soli a pepře. S promícháváním smažte na středním plameni, dokud cibule nezačne karamelizovat. Přidejte rozinky, marmeládu, kečup, vorchester a stout. Pořádně promíchejte a nechte lehce probublávat.

Kolínka dejte do velké pánve, zakápněte olejem a na středním plameni opečte. Postupně je obracejte a jakmile začnou mít hezkou barvu, přidejte na pánev rozmarýn (dávejte pozor, aby se lístky nespálily). Kolínka přesuňte do kastrolu s cibulí a vlijte do něj i výpek z pánve s rozmarýnem. Přidejte vývar, přikryjte poklicí, stáhněte plamen a nechte zvolna dusit tři hodiny (nebo dokud nezačne maso odpadávat od kosti). Po zhruba hodině a půl kolínka obraťte, aby se vařila stejnoměrně.

Podávejte s bramborovou kaší.


Žádné komentáře:

Okomentovat